odaberi jezik: 

NAJNOVIJE VESTI

SVEČANO OTVORENA NOVA ZGRADA PREKRŠAJNOG SUDA U PANČEVU

Панчево

Ministarka pravde Nela Kuburović svečano je danas otvorila novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu i tom prilikom istakla da je to samo jedan od pokazatelja da Ministarstvo pravde kontinuirano nastavlja da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova, pre svega poboljšanjem uslova za rad nosilaca pravosudnih funkcija i administrativnog osoblja. Novom zgradom omogućeni su bolji uslovi, za razliku od prethodnih, gde je 17 sudija bilo smešteno u stambenoj zgradi, u prostoru od 200 kvadratnih metara. Danas imamo 14 sudnica na prostoru od oko 1.000 metara kvadratnih i to će svakako omogućiti češće zakazivanje suđenja, veći broj rešenih predmeta i mnogo veći broj sudećih dana, istakla je ministarka prilikom obilaska nove zgrade. Nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu, naglasila je Kuburović, u potpunosti je finansirana iz sredstava budžeta, koja su iznosila blizu 96 miliona dinara. Ona je ukazala da je Prekršajni sud u Pančevu tokom 2017. godine od naplate novčanih kazni i troškova postupka prikupio u budžet RS više od 90 miliona dinara, što pokazuje da je svojim radom otplatio sredstva uložena u izgradnju zgrade. Prekršajni sud od sada se nalazi na adresi Stevana Šupljikca BB. Zgrada se nalazi uz školsko dvorište Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Pančevu, na prostoru nekadašnje fabrike obuće. Ministarka Kuburović pohvalila je Prekršajni sud u Pančevu, kao jedan od prvih sudova koji je počeo da koristi servis matičnih knjiga, koji je prethodne nedelje pušten u rad.

 

Панчево

Predsednica Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić rekla je da su zaposleni na novu zgradu čekali gotovo tri decenije. Sudije i sudijsko osoblje Prekršajnog suda u Pančevu su ostvarivali vrlo dobre rezultate iako su radili u izuzetno lošim uslovima. Novi prostor, koji sada u potpunosti pruža optimalne uslove za rad, omogućava ostvarivanje još boljih rezultata. Preseljenje u novu zgradu doživljavamo kao jedan vid afirmacije rada Prekršajnih sudova i podizanje ugleda i dostojanstva sudija i drugih zaposlenih koji u njma rade. Većina naših građana i izvestan broj stranih državljana se upravo u Prekršajnim sudovima po prvi put susreće sa našim pravosuđem – istakla je predsednica Ljiljana Košutić. .

Панчево

 

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU ZGRADU PREKRŠAJNOG SUDA

 

Панчево

 

Ministarka pravde Nela Kuburović položila je danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu, čijim će završetkom taj sud dobiti adekvatan prostor za rad.Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje unapređenju infrastrukturnih kapaciteta sudova, a da Prekršajni sud u Pančevu radi u uslovima koji nisu primereni, budući da u prostorijama površine od oko 200 metara kvadratnih, koje se nalaze u stambenoj zgradi, radi 17 sudija i 45 zaposlenih.Ona je naglasila da bi nova zgrada, koja će se prostirati na oko 900 metara kvadratnih, trebalo da bude završena do kraja godine.Ministarka pravde je ukazala da je za izgradnju nove zgrade iz Republičkog budžeta izdvojeno oko 95 miliona dinara, a da je Prekršajni sud u Pančevu u 2016. godini naplatom kazni praktično sam obezbedio ta sredstva.Kuburović je precizirala da je ukupna naplata novčanih kazni svih prekršajnih sudova u Srbiji u protekloj godini iznosila  4,6 milijarde dinara i da je to jedan od razloga zbog kojeg Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje prekršajnim sudovima i unapređenju kapacigeta njihovog rada.Ona je rekla i da se uskoro očekuje završetak radova na novim zgradama prekršajnih sudova u  Užicu i u Požarevcu, kao i da će Ministarstvo izmenama i dopunama Zakona o prekšajima nastojati da unapredi dalji rad prekršajnih sudova i obezbedi veći broj rešenih predmeta.Otvaranju radova prisustvovali su i predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Панчево

 

Панчево

Predsednik Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić rekla je tom prilikom da je danas veliki dan za zaposlene u tom sudu koji je od 1991. godine smešten u stambenoj zgradi u 216 kvadrata, dok sudije i zaposleni rade u dve smene.

- Ovo je početak realizacije našeg davnašnjeg sna, želje i potrebe da prekršajni sud dobije prostor, koji će biti adekvatan i mestu i značaju suda u državi - naglasila je Košutić.

Predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić početak radova za izgradnju nove zgrade ocenio je kao "istorijski trenutak" kako za Grad Pančevo tako i za prekršajne sudove, nakon višedecenijskih napora da se nađe lokacija i zgrada za prekršajni sud. Prema njegovim rečima, taj sud je radio u najgorim smeštajnim uslovima od ukupno 44 prekršajna suda u Srbiji.

- Ono što je bitno je da će se kratko vreme još više unaprediti rad već dobrog suda - naveo je Pašalić.

 

Панчево

 PREKRŠAJNI SUD U PANČEVU

Ul. Stevana Šupljikca bb
26101 Pančevo

 

Kontakt telefoni: 013/215-63-60

Faks: 013/352-073
Е-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Pančevo

Odeljenje Suda u Alibunaru

Ul. Trg Slobode br. 14
26310 Alibunar

 

Kontakt telefoni:

E-mail:

013/641-265

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Alibunar

Odeljenje Suda u Kovačici

Ul. Maršala Tita br. 52
26210 Kovačica

 

Kontakt telefoni:

E-mail:

013/661-114

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Кovačica

Odeljenje Suda u Kovinu

Ul. Cara Lazara br. 83
26220 Kovin

 

Kontakt telefoni:

E-mail:

013/741-303

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Kovin

Odeljenje Suda u Opovu

Ul. Ribarska br. 11
26204 Opovo

 

Kontakt telefoni:

E-mail:

013-681-208

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Opovo
 
© 2019 Prekršajni sud u Pančevu. Sva prava zadržana.